ORF

Ostróda Reggae Festival

Forum
Teraz jest 16 września 2026, o 14:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sierpnia 2009, o 15:31 

Witam. W tym roku po raz pierwszy wybrałam się do Ostródy na rzeczony festiwal. Miasto piękne -pozdrawiam mieszkańców. Wszystko było pięknie az do momentu dotarcia do kolejki po bilet. Ludzie! Czy tak jest co roku?! Ponad 4 godziny stania w kolejce bez zadnego toi toia w pobliżu :| ... (we wstrzymywaniu potrzeby pobiłam chyba rekord Ginesa) Dobra.. stać to ja mogę ale jeśli mam powietrze a przez ostatnią godzinę tego czekania powietrza brakowało, taki był ścisk. Nawet na woodstocku takiego nie było! Nawet nie wiem jak ja stałam... chyba z jedną stopą wspartą na jakimś podwyższeniu, drugą w powietrzu bo nie dało się jej nigdzie postawić. Najbardziej się obawiałam że zmiażdżę dziecko stojące przede mną... Teraz pytam, kto wymyślił 2 kasy biletowe na taką ilość osób? Tą osobę serdecznie pozdrawiam i życzę lepszych pomysłów na przyszły rok:) Poza tym te kilka godzin koncertów na jakie się załapałam spełniło moje oczekiwania. Opłacało się cierpieć żeby otrzymać taką dawkę przyjemności. Szczególnie wielkie uznanie dla Dubtonic Kru!!! Pozdrawiam , a za rok przyjadę w nocy i rozstawię namiot pod kasą biletową, hej!

PostNapisane: 16 sierpnia 2009, o 22:06 

To już recydywa. Organizatorzy po raz kolejny pokazali całkowity brak profesjonalizmu w tej kwestii. Patałachy na maksa !!! Poza tym festiwal jak zwykle bardzo fajny. Ale te godziny stania w kolejce .... normalnie krew się gotuje.

PostNapisane: 16 sierpnia 2009, o 23:10 
średnio gadatliwy

Panowie strażacy swoim przejazdem zdecydowanie poprawili komfort przebywania w kolejce.

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 07:10 

radziecki napisał(a):
Panowie strażacy swoim przejazdem zdecydowanie poprawili komfort przebywania w kolejce.

Mi akurat bardzo odpowiadal ich przejazd, bo otworzylismy wtedy czesc plotu po prawej stronie, co umozliwilo dostanie sie do kolejki bezposrednio przy kasie :P

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 10:25 
średnio gadatliwy

Pod tym względem to i ja zyskałem.
W pewnym momencie zostałem przeciśnięty przez bramkę w pobliże kas.

A ładna, jak z dawnych lat, kolejka była na polu namiotowym pod prysznice. :)

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 10:34 

Kolejki po bilety byly zawsze, ale np rok temu byly 3 kasy, podobnie jak to bywalo kilka razy wczesniej. Ale mimo wszystko w kolejce bylo wesolo. :)

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 10:35 

1. Pole namiotowe - za daleko zdecydowanie od koncertów. Usytuowanie pola fajne, ale wtedy trzeba by było przenieść bliżej same koncerty. Na polu za mało koszy na śmieci!!! A praktycznie ich bark.
2. Ochrona na polu namiotowym - przekraczająca swoje uprawnienia (otwieranie namiotów i zaglądanie do środka, świecenie w nocy po namiotach, konfiskaty, wjeżdżasz samochodem w piątek na pole wypuszczają samochód dopiero w niedziele), ochrona przy kasach chyba sama nie wiedziała po co tam jest. Niby pilnowali żeby ludzie się nie wciskali ale i tak wchodzili jak chcieli.
3. kolejka do kasy - porażka, kupiłam karnet na 3 dni a jeden dzień najlepszych koncertów straciłam na stanie w kolejce. Po co płaciłam za 3 dni festiwalu kupując karnet przez internet (chyba po to się kupuje przez net, żeby było szybciej i wygodniej) skoro skorzystałam praktycznie z 1,5 dnia? Powinna być większa ilość kas - jedna na polu namiotowym, jedna na koncercie dla karnetów, jedna dla tych co chcą kupić bilety. I to jest minimalna ilość kas. Albo opaski powinny być wysyłane już pocztą. Brak Toy Toya w trakcie stanie w kolejce - porażka. Tam były dzieci, kobiety w ciąży.
4. Dojazd do pola słabo oznaczony. Zbyt małe tabliczki na słupach i w zbyt dużej odległości.
5. Skomercjalizował się strasznie festiwal niestety. Wyglądało to bardziej jak piknik niż festiwal.

Ogólnie to był mój ostatni festiwal. Podobnie jak wielu moich znajomych. Zawiedliśmy się.

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 10:43 
rozkręca się

tolek napisał(a):
To już recydywa. Organizatorzy po raz kolejny pokazali całkowity brak profesjonalizmu w tej kwestii. Patałachy na maksa !!! Poza tym festiwal jak zwykle bardzo fajny. Ale te godziny stania w kolejce .... normalnie krew się gotuje.

Licz się trochę ze słowami...

Każdy z was jedynie narzeka. Może warto byłoby spojrzeć od strony organizacji tego wszystkiego i pomyśleć, że to wcale nie jest takie proste? Kolejki były długie, ok - dlatego dzień wcześniej załatwiłem to na polu namiotowym bez problemu.
Ktoś powiedział, że festiwal się skomercjalizował. Gdyby nie komercja, czyli sponsorzy i opłata za bilet to jak wyobrażasz sobie opłacenie wszystkich zatrudnionych ludzi od artystów po sprzątaczy?

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 11:12 

Organizacja nie jest prosta to prawda, ale u nas na Reggaelandzie wszystko było jak trzeba! Pole namiotowe zaraz przy scenie, wystarczająca ilosc toi- toi , kolejek też tam nie widziałam a bilet kupiłam bez problemu. Wszystko zalezy od organizatorów

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 11:18 

nie przesadzajcie...
Zorganizowanie takiego festiwalu nie jest proste...

Jezeli tego,tego,tamtego wam bylo za malo to łączyło by sie to z wiekszymi kosztami biletów, bo przeciez opłacenie zatrudnionych ludzi i zespolów to jest naprawde duzy koszt...
Mi sie podobalo;)

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 11:20 

globalna- moze troche wyobrazni?
Pole namiotowe na ulicy ci pizną ? albo pod scena?
Tam gdzie jest to mozliwe tam jest pole i wszystko...

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 11:23 
rozkręca się

globalna napisał(a):
Organizacja nie jest prosta to prawda, ale u nas na Reggaelandzie wszystko było jak trzeba! Pole namiotowe zaraz przy scenie, wystarczająca ilosc toi- toi , kolejek też tam nie widziałam a bilet kupiłam bez problemu. Wszystko zalezy od organizatorów

Tak się składa, że też byłem "u was" na reggaelandzie. Jeśli sądzisz, że ilość kibli była wystarczająca to chyba żartujesz. Wieczne kolejki to brudnych sraczy, bardzo mało na polu. Praktycznie w ogóle nie sprzątane, To, czy pole jest blisko czy daleko, nie zależy do końca od organizatora tylko od infrastruktury miasta. Nie wyczaruje się znikąd wielkiego pola tuż przy festiwalu.
Na reggaelandzie miałeś jedną lub dwie kasy. Kolejek nie było bo nie było tylu ludzi co na ORF, no ale jak wiadomo, każdy Żyd swój towar chwali.
Teraz będziesz już wiedzieć, że do Ostródy nie ma po co wracać skoro można siedzieć "u was" na reggaelandzie.

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 11:25 

Felix - dobierałem słowa jak najdelikatniej się dało. Kolejka po bilety to pokaz ignoracji organizatorów. Ten problem jest całkowicie do rozwiązania (byłem na wielu o wiele większych festiwalach biletowanych). Cieszę się, że festiwal się skomercjalizował - i z chęcią bym dopłacił kolejne 5 zł, aby uniknąć stania tylu godzin w kolejce (po 6 godzinach samej podróży).

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 11:47 

Mnie też zmęczyła kolejka szczególnie na polu namiotowym, nie po to przyjeżdża się dzień wcześniej z samego rana żeby po wyjściu wszystkich po to aby kupić bilety i założyć opaski stać potem kilka godzin. Panowie nas poinformowali że musimy wyjść o 12:30 i otworzą kasę po czym wszyscy wejdą z powrotem... nie mam pojęcia po co jest przedsprzedaż skoro nic to nie daje, i chyba nerwy ludzi nie brały się z tego że taka była ta kolejka tylko z tych kilku ochroniarzy stojących i gapiących się na ludzi próbujących dostać się przez ta pojedyńczą bramkę. Według mnie ludzi mieli dość na przynajmniej dwie bramki.

PostNapisane: 17 sierpnia 2009, o 12:48 
rozkręca się

Kolejki były przegięciem, pole było za daleko (na pewno dalej niż 2 km, chyba, że w linii prostej) no i pryszniców mało. Za to ochrona była spoko - bez gadania puste już szklane butelki wynosili :D

Zobaczymy, jak sprawa pola i lokalizacja będą rozwiązane w przyszłym roku, ale raczej pojadę na ORF 2010 :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]