ORF

Ostróda Reggae Festival

Forum
Teraz jest 17 września 2026, o 07:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 10:58 
Site Admin

jak w temacie ---->

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:01 
mistrz klawiatury

wystraczy poczytac opinie na innych forach i juz bedzie wiadomo co jest nie tak i co kogo boli

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:05 
Site Admin

Czadzik - śledzimy również inne fora, ale tutaj jest nasze forum, tutaj pytamy WAS :) Pozdrawiam!

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:16 
mistrz klawiatury

więcej sanitariatów NA POLU NAMIOTOWYM - moze organizatorzy nie mieli o tym pojęcia, ale trzeba bylo stac w kolejkach nawet do WC , o kolejce ponad 1,5h pod prysznic tez warto wspomniec.

wiedzieliście ile karnetów sprzedano, były rezerwacje na pole namiotowe - jak można było doprowadzic do tego ? bylo moze po z 40 WC d. i m. na tyle ludzi, przeciez to śmieszne, juz nie mowie nawet o tych kolejkach, ale o tym ze personel nawet nie mial kiedy za bardzo sprzatac na bierząco...:/

za co te 50zł ?

Ostatnio edytowano 16 sierpnia 2011, o 11:17 przez dredziara, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:16 

Szersze gardło przy wyjściu z koncertów tam przy tojkach no i troche więcej żarcia na terenie koszar , 2011 rok był pod względem jedzenia itp uboższy od 2010 ;D

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:17 

tragiczny catering

cytuję z FAQ:

"Jaka będzie gastronomia na festiwalu?
Catering obsługuje firma „Tomato Catering”, w ofercie której znajdą się dania mięsne i wegetariańskie."

Niestety zarówno na polu namiotowym jak i na terenie koszar niczego takiego nie było.
No chyba że za dania wegetariańskie można uznać frytki i niejadalną zapiekankę, bo tylko tyle firmy cateringowe miały do zaoferowania wegetarianom.

pzdr

ekrzychu

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:21 
mistrz klawiatury

Ściema napisał(a):
Szersze gardło przy wyjściu z koncertów tam przy tojkach no i troche więcej żarcia na terenie koszar , 2011 rok był pod względem jedzenia itp uboższy od 2010 ;D

A no tak , masz racje. nie dość że jedzenie nie było konkretne (bardziej fast food) to jeszcze było strasznie drogie, głupia zapiekanka kosztowała 10zł, taką samą a nawet wiekszą można było kupić niedaleko koszar za 4zł.

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:42 
średnio gadatliwy

Przyłączam się do opinii o marnym wyborze jedzenia w Koszarach.

Wydaje mi się, że trzeba zacząć zwracać ludziom uwagę na to, żeby nie śmiecili. Ilość śmieci, jaką zostawiamy w okolicy Koszar (czy w innych miejsca, gdzie ludzi było dużo) jest straszna. W wielu wypadkach wynika to z czystego lenistwa, śmietniki nie były przepełnione.

Fajnie, że w tym roku namiot (green stage) był tak bardzo otwarty.

Przyjemnie byłoby gdyby miasto uruchomiło kilka dodatkowych autobusów w stronę Kajkowa, szczególnie w poniedziałek, gdy pewnie wielu ludzi z bagażami chciało dostać się na dworzec PKP.

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 11:42 
mistrz klawiatury

Dobra oto moje osobiste sugestie które dotyczą festiwalu i tego co by było w nim do małych poprawek i zmian , ale i tak z racji tego ze zawiele nie wskóram :

- zmiana lokalizacji festiwalu , a tyczy sie to tego ze festiwal powinien miec pole namiotowe czyli wszystko powinno sie odbywac w jednym miejscu ( i odrazu zaznaczam ze nieznam sie niewiem na jakich warunkach um w Ostródzie udostępnia teren koszar p.m.p i nie moja w tym brocha )ale zmiana lokalizacji była by odmłodzeniem festiwalu

-powinna zostac stworzona strefa gastronomiczna z jedzeniem wega i normalnym i ceny powinny byc nie jak z kosmosu bo napewno jak ktos dzierżawi teren pod stoisko to powinien spełniac jakies warunki i normy a ni tylko za wszelka cene ciągńąc kasiore ile wlezie za byle co

-strefa złotego trunku i tu powinna byc zapewniona ciągłosc i stała nie wygórowana cena a nie jakies pomyje z wodą i jakies rechy z wodstoku które sie nie sprzedały i cena optymalnie wygórowana za nie ( wiem ze to był sponsor ale zawsze mozna sie jakos dogadac co do jakoosci i ciągłosci w dostawach )

- ochrona powinna to byc zdecydowanie firma z poza miasta Ostródy bo na zywe oko rzucało sie ze znajomi ochroniarzy niemieli zadnego problemu z wejsciem (ochrona na polu na 5 )

-opski a raczej rodzaj z jakiego zostały wykonane materiału chodzi mi o trwałosc

i to co napisał radziecki wiekszy wpływ na uczestników festiwalu o porządek i potrzeba budowania w głowach uczestników swiadomosci ZJADŁES, WYPIŁES , WYPALIŁES WPRZUC DO SMIETNIKA ALBO POSEGREGUJ JEZELI JEST TAKA MOZLIWOSC I wiecej akcji ekologicznych pod tytułem zbieramy plastik, szkło , papier na jakis cel , a takowy zawsze sie znajdzie np ze sprzedarzy takowych odpadów papierowe torby lub specjalna edycja limitowanych koszulek z logo festu i emblematem z jakich funduszy został wyprodukowany dany gadzet

dobra dalej nie bede sie rozpisywał bo i tak festiwal jest swietny bo ludzie którzy go odwiedzaja to elita :)haha w kazdym słowa tego znaczeniu a piekny dzionek za oknem wiec sprawdzic co w pracy piszczy i relaks w promyczkach słoneczka

a z tego co zerknołem do archiwum z poprzednich lat to wynikka ze to tylko nasze sugesti i tylko tyle i wiem ze zaraz posypie sie lawina ze tylko marudze i narzekam ale mam do tego prawo bo to co jest na plus to juz zostało napisane

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 12:08 

Dokładnie !

2 kontenery z prysznicami więcej i było by świetnie + jeden z wc i by była bajka, obsługa toi campa bardzo fajna, miła i sprawna, a co im zależy postawić +/- dwa kontenery jak wody pod prysznicami i tak tyle samo zejdzie bo kto ma ochotę się umyć ten się umyje mimo 2 godzinnej kolejki :/

No i lepsze piwo "z nalewaka" bo tego się pić nie dało -.-

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 12:09 
rozkręca się

Przyszła kolej na mnie :)

1. Jakiś dziki chemiczny skład piany. Po wyjściu z niej brat dostał uczulenia. Poza tym kilku osobą po wyjściu z piany rozleciały się buty .... .

2. Jak już wyżej wspominali, wysokie ceny jedzenia. Nie będę kupował zapiekanki za 10 zł skoro mogę za rogiem taką samą albo i jeszcze większą za 4 zł.

3. Koszmarnie długie kolejki do prysznica. Raz udało mi się wziąć prysznic ale dzięki temu straciłem 1,5 h z życia.
To tyle wad.

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 12:23 
gaduła

Panie w koszarach nalewały trochę za mało piwa do kubeczków, powinno być 0,4 a nie pół kubka piany i pół piwa.

Mam jeszcze więcej uwag, ale już o tym pisaliście więc nie będę się powtarzała.

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 12:28 

- piwo: jakość słaba (rozumiem, że C. był sponsorem i zapewne za $$ domagał się wyłączności na sprzedaż, ale toż to strzał w stopę - na pewno do kolejnej ostródy nie wypiję ani jednego c., chyba, że znajdę się w jakiejś sytuacji kompletnego braku wyboru) ; druga rzecz to organizacja kolejek - przydałyby się np. barierki ustawiające/forumujące kolejkę, bo w momentami panował tam kompletny chaos, niekoniecznie było wiadomo, gdzie i za kim się ustawić ; w ogóle firma C. mogłaby sprzedawać wszystkie swoje marki na festiwalu - w niedzielę np. objawił mi się Kasztelan w puszkach, który się niestety szybko skończył
- jedzenie - jak wyżej, bardzo drogo i ubogo; może za rok zaprosić dwie albo trzy firmy z różnych stron kraju, aby wymusić elementarną konkurencję
- zapięcia na opaskach nie sprawiające wrażenia trwałych - poprzedni zacisk był, MZ, lepszy

poza tym pozytywnie, na +
- odpowiednia ilość toalet (aczkolwiek jakoś w nd. zaczynało brakować wody w kranach)
- znacznie lepsze nagłośnienie na zielonej scenie w stosunku do roku poprzedniego
- bardzo miło, że do biletu był program i zapalniczka/latarka. na przyszły rok sugeruję jeszcze jakieś 5 bletek dolepione do programu - bo z papierkami na festiwalu i w okolicach był problem

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 12:39 
rozkręca się

no więc:
1.Koniecznie zmiana ochrony-w niedziele wchodziła masa osób bez opasek, po zwróceniu uwagi ochronie zostałam olana machnięciem ręki i głupim uśmiechem.osób robiło się coraz więcej i raczej nie chodzi mi tu o przyjaźnie nastawionych mieszkańców, tylko o grupkę gimnazjalistów w białych czapeczkach dziwnie przyglądających się na nasze torebki/plecaki leżące na ziemi.zainteresowała się tym tylko jedna Pani pracująca w ochronie,jednak sama dała rade wyprosić tylko 2-3 chłopców,którzy i tak zaraz wrócili na zieloną scenę.Trochę denerwujące było to,że ja zbieram pieniądze na ten karnet,a ktoś może spędzić cały dzień na festiwalu za darmo.Za to duży minus.
2.Podłoże na zielonej scenie!Rozumiem zrezygnowanie z palet po tym,co się działo z nimi z zeszłym roku,ale moim zdaniem dało się trochę wyrównać.A przynajmniej pozbyć się tej kory przewalającej się pod nogami.Niestety te nierówności+kora skończyły się dla mnie rozwaloną,usztywnioną stopą.
3.Kosmiczne ceny jedzenia.Kilka lat temu na terenie festiwalu dało się oporowo najeść pierogami zam niej niż 10zł.Teraz 10 zł to cena zapiekanki czy frytek...

PostNapisane: 16 sierpnia 2011, o 13:32 
rozkręca się

Dużo by pisać...
Byłem w tym roku 3 raz na ORF i jest to najgorsza edycja na jakiej byłem. Co wyście odj.... z jedzeniem ? ? ? !!! To ma być cathering? chyba ktoś się pozamieniał na głowy z pewną częścią ciała. Miałem wrażenie, że nad tegoroczną edycją łapę trzyma policja kryminalna, a nie organizatorzy.

Chamówa ze strony ochrony, jedzenie drogie i ohydne - który zdrowy na umyśle rastaman *** pęto kiełbasy na festiwalu REGGAE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????

Gdzie się podziała druga połowa straganów z gadzetami i stoiska z jedzeniem WEGE????????????????
W d... sobie wsadźcie te pizze i odgrzewany bigos z torebki!!!

Beznadziejna edycja - W namiocie było więcej ludzi niż na tej gwiazdeczce bednarku - porażka. Czułem się obco na terenie koszar i tylko zastanawiałem się kiedy dostanę w łeb od jakiegoś tępego dresiarza wpuszczonego na gębę przez swoich kolegów z ochrony.

Po co wpuszczane są stoiska z mocnym alkoholem i papierosami ? ? ? Mam wrażenie, że nikogo już nie obchodzi klimat tego festiwalu tylko pieniążki. Strata czasu i kasy. Przypuszczam , że za rok będzie o kolejną część ludzi mniej tak jak w tym roku. W 2010 było znacznie więcej ludzi i tamtą edycję chcę pamiętać, bo to co zastałem w tym roku 2011 ... pozostawia wiele do życzenia. Jestem na nie - NIE LUBIĘ TO !!!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]