ORF

Ostróda Reggae Festival

Forum
Teraz jest 15 września 2026, o 07:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 17:50 

1. Największy ogień: Vavamuffin, Pow Pow, Rootz Underground (osobiscie strasznie podobało mi sie na Sound Systemie LSM + Rah Rah, ci z Rah Rah naprawde sa super, nie wiedziałem że grają taką super nute)
2.Najlepsza biba: to na pewno ta czwartkowa na molo, jeszcze przed festivalem. Ludzie grali na bębnach, ktoś spiewał, troche palenia i tak do 5 rano. Naprawdę było świetnie
3.Ludzie tacy jak: "Latarnia" koleś lekko uśmiechnięty i chodzący zygzakiem. Na każdym piątkowym koncercie stał przy barierkach z podniesioną pięścią do góry.
"Pozytywnie" - koleś który 24 na dobe krzyczał "po - zy - ty - wnie!"
4. Piana Party - nic dodać nic ująć :P

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 18:16 

było fantastycznie nic dodać nic ująć :D
Marchewka jesteś wielka!:D dzięki za pozdrowienia i za użyczenie łazienki :D za rok Pasłęk na pewno się zjawi:D pozdrów Stefana!:D
pozdrowienia dla sąsiadek!:D

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 18:36 
Site Admin

Ollka buziaki! :mrgreen: od Stefana też :mrgreen:

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 18:41 
mistrz klawiatury

wszystko!! :mrgreen:

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 19:51 
gaduła

Makoto napisał(a):
ps była w tym roku piosenka festiwalowa na którymś koncercie?

yyyy... XOVA spiewała kawałek na riddimie positive;) jelsi o to Ci chodzi;D

dobra to ja tez sie wypowiem;D
-festiwal nieziemski!!! za bardzo mnie rozleniwił i nie moge sie do teraz ogarnąć;p super
-szkoda tylko ze nie byłem na tym spotkaniu, ogólnie to nikogo z forum nie spotkałem ani nic z tych rzeczy;/
ale za rok będę bardziej ogarnięty;D
-koncert overproof -nieziemski, rootz underground również;D

http://nasza-klasa.pl/profile/3836983

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 19:56 

pozytywnie ! :D

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 20:11 

pewnie, ze pozywtywnie! :D ludzie, klimat i muzykaa :D do za rok! ;)

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 20:20 

Butsh napisał(a):
pewnie, ze pozywtywnie! :D ludzie, klimat i muzykaa :D do za rok! ;)

:) i nic więcej nie potrzeba...
"do za rok !" :wink:

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 21:18 

Dla mnie oczywiście najlepszy był koncert Vavamuffina <3 ;D Ale Overproof, Tabu i Ras Bass też mi się strasznie podobali :D
Co do ludzi to chyba nigdy tylu naraz nie poznałam xD
Pozdro dla Adama, Olka, Japy, Rolla, Darii i Beatles'a. Obyśmy za rok też się spotkali ; D

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 21:21 

Mnie pozytywnie zaskoczyli Juniot Tshaka i Yaz Alexander. Oni bardzo dużo zyskują na żywo. Niesamowicie pozytywne koncerty. Poza tym Tiken Jah Fakoly, Tosh Meets Marley, Ras Bass, Rootz Underground i wiele wiele innych. Szkoda tylko, że Rootz i Iration Steppas grali w tym samym czasie

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 21:32 
mistrz klawiatury

a mi sie nie podobało jedno, przełożyłem sim do telefon z dłuższą żywotnością bateri i troche tańszego i co? nie miałem numerów do ludzi z forum :(
na spotkanie nie przyeszedłem bo rozkładanie namiotu zajeło nam trochę czasu:/ właściwie to rozkładaliśmy go dwa razy bo za pierwszym razem poszło troche nie tak jak chcieliśmy:/
nie podobało mi się jeszcze kilka rzeczy:
- brak możliwości kupienia czegoś ciepłego na polu namiotowym, niby pan od prysznicy oferował herbatę, ale jak wróciliśmy
po koncertach przyczepa była zamknięta, a moja kobieta zmarzła i herbata by jej się przydała, naszczęscie jakos spbie poradziliśmy.
- brak zmysłu przestrzennego w ustawianiu namiotów. sorry ludzie, myślcie troche jak rozstawiacie namiot, na polu chcą się rozbić też inni ludzie i w momencie gdy jakieś jełopy postawia namiot na skos zabieraja możliwość postawienia jeszcze jednego namiotu. to juz jest szczyt aspołecznego debilizmu stawiać ukośnie namiot pomiędzy dwoma równolegle stojącymi namiotami! jeśli moje słowa są przykre dla tych którzy nie potrafią się dostosować dla dobra wspólnej wygody to sorry, ale musicie zacząć myśleć o innych, wtedy unikniecie sytuacji, że ktoś będzie miał do was pretesje.
- kolejka po bilety, naszczęscie mnie nie dotyczyła ale robiło mi się przykro jak widziałęm ludzi stojących w kolejce podczas koncertów, to już wina organizatorów, nie wiem, może nie spodziewali się takiej mnogości ludzi ale otawrcie kas godzinę przed początkiem (pierwszy dzień) to troche głupota, zwłaszcza dwóch kas)
- namiot soundsystemowy, totalna porażka, w tej stodole czy jak to nazwać był klimat. w namiocie czułem się jak na jakis targach czy czymś podobnym...

A tak ogólnie to wszystko super!:)
Junior Tshaka mnie zaskoczył, bardzo pozytywnie.. szkoda tylko, że nie mógł występować zamiast jamala, godzina bez bisów o w miare wczesnej jak na festiwal porze pozostawia w człowieku niedosyt.
Tiken Jah Fakoly... ehhh co to był za koncert;P jak dla mnie największa gwiazda festiwalu;) chociaż dubtonic kru również nie odstaje;)

PostNapisane: 18 sierpnia 2009, o 21:51 

Ano racja, było lepiej w tym pomieszczeniu, świetna akustyka była i fajny klimat. A w tym roku green stage, jak się siedziało blisko niego się okropnie przebijał, mieszał z dużą sceną i robił chaos.
Kolejki straszne, mi się na szczęście udało przez cwaniactwo je ominąć :P Ale współczuję tamtym ludziom.

Ale mimo wszystko to najlepszy festiwal na jakim byłem i mimo wyodleglenia pola namiotowego to był lepszy niż w tamtym roku, przynajmniej dla mnie. Fajne były biby na pomoście i wspaniali ludzie :) I niesamowity pokaz tańca z ogniem... Miejscowi ludzie z Ostródy są w większości bardzo mili.

Fajne też było to że różni artyści przysiadali się i grali ze zwykłymi śmiertelnikami z brzydką pomarańczową opaską ; ) bardzo dobrze ^^,
Jeszcze wspomnę o ochronie która w większości była wielce przyjazna i fajna. Jedni ochroniarze świecili nam w nocy jak graliśmy w bierki :P I pozdro dla dwóch panów z ochrony co to budzić rano ludzi musieli !