ORF

Ostróda Reggae Festival

Forum
Teraz jest 18 lipca 2026, o 11:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 grudnia 2011, o 00:20 

Obrazek

promomix płyty: http://www.youtube.com/watch?v=t1lZQv1s-bQ

strona: www.jumanji.art.pl

Pomysł założenia zespołu zrodził się w głowach braci Balcarczyk w roku 2006. Dojrzewał powoli ale konsekwentnie. Pierwsze próby, debiutancki koncert i po reakcjach publiczności widać, że muzyka „chwyciła”. Koncertów jest coraz więcej, także u boku starszych kolegów (Farben Lehre, T.Love, Akurat, Abradab, czy Koniec Świata). W 2009r. Jumanji wydało własnym nakładem płytkę EP pt. „Życie to gra”. Na tym jednak nie mogło się skończyć. Latem 2011r. zespół ciężko pracował w wojkowickim Studiu MAQ nad albumem „Schematy”, na którym prezentuje muzykę wręcz niemożliwą do zaszufladkowania, pełną energii, nietypowych pomysłów i niebanalnych tekstów. W bardzo atrakcyjny sposób dzieła dopełniają melodyjne partie skrzypiec. Płyta oficjalnie ukazała się na rynku pod koniec listopada 2011r. pod szyldem wytwórni Zima Records.

Jak mówią członkowie zespołu:

- Schematy to bunt. Bunt dość nietypowy, bo wyjątkowo dojrzały, a jednocześnie świeży i kontrastowy. Zapis spojrzeń na szary świat, który mimo pozornej bezbarwności fascynuje. Album jest muzyczną manifestacją poczucia bezsilności względem siły wyższej, własnych wad i niedoskonałości oraz głęboko zakorzenionych stereotypów. Mimo to na płycie nie brakuje również ciepła, pozytywnej energii i nadziei.

Jumanji serwuje swoje charakterystyczne, mieszane, rockowo-reagge’owe brzmienia w obfitej ilości, ponieważ "Schematy" to aż 15 utworów. W jednym z nich gościnnie zaśpiewała wokalistka zespołu Plagiat199 - Magda Czomperlik. Autorem większości tekstów jest wokalista Piotr Balcarczyk. Muzyka i aranżacje są dziełem całego składu. W studiu, nad brzmieniem projektu czuwał realizator Michał Cholewa.

PostNapisane: 3 stycznia 2012, o 22:34 
rozkręca się

Siemanko Wszystkim...

Może będę mało oryginalny ale ja bardzo bym chciał za rok tzn w tym roku usłyszeć na Ostródzie moim zdaniem rewelację ORF 2011 czyli SmokeDaCrackOFF :twisted: :twisted: :twisted:

I niech organizator zadba żeby nie zabrakło na Yellow Rise UP! wraz z Agnieszką ze skrzypcami...

Wiem że to było w 2011 ale zasłużyli moim zdaniem na to żeby zagrać ponownie

:D

PostNapisane: 6 stycznia 2012, o 16:23 
rozkręca się

Może już ich Maken zabukował ale z chęcią bym na ORF usłyszał Dub Pistols :)

PostNapisane: 9 stycznia 2012, o 03:01 
rozkręca się

wiadomka, że Gentelman i Alborosie już nie wpadną zapewne do Polski, po ostatnich koncertach, ale miło by było jeszcze raz ich usłyszeć ;-)
Vespa!
Irie Revoltes - bardzo, bardzo bym chciała ;)
Tarrus Riley moim zdaniem zamiast grać osobny koncert, powinien wystąpić na ORF'ie w tym roku z Konshens'em od razu było by dobrze ;D tak samo jak IJahMan i I Wayne ;D
Busy Signal - popieram ;)
z chęcią zobaczyłabym też SOJA :)
na Soundystemach jak ściągniecie Pow Pow Movement to sięchyba pod sceną położę na ziemi od razu! ;D tak wymietli na One Love, że myślałam o umieraniu ;D nie mogłam zejść po schodach, a puls mieliśmy chyba z 450 XD mistrzowie ;))

jak mnie jeszcze coś olśni, i sobie przypomnę, to dopiszę ;D

PostNapisane: 14 stycznia 2012, o 00:45 

Raggafaya, Pajujo, EWR, Habakuk, NDK, Indios Bravos. Jeśli zagra choć jeden, będę szczęśliwy (;

PostNapisane: 15 stycznia 2012, o 22:10 
rozkręca się

Buxna Artist Agency prowadzi rozmowy na ściągnięcie artystów na wakacje 2012 !! :D kogo obstawiacie na ORF'ie ?!
exclusively for Eastern Europe:
August – Ini Kamoze
July – Shaba Ranks
June/July – Anthony B
July/August – Richie Spice
Patrice – on demand
Richie Campbell – on demand
July/August – Konshens
exclusively for Poland:
July/August – Alborosie

Buxna with partners book also: Elephan Man, Bounty Killer, Beenie Man.

Jak mi ściągniecie Konshensa, Bounty Killera i ponownie Beenie Mana obiecuję ... jeszcz enie wiem co zrobię, ale zapewne najpierw zejdę na zawał ;D jak mnie odratują, to pod sceną oszaleję ;D

PostNapisane: 16 stycznia 2012, o 08:09 
mistrz klawiatury

arunia napisał(a):
Buxna Artist Agency prowadzi rozmowy na ściągnięcie artystów na wakacje 2012 !! :D kogo obstawiacie na ORF'ie ?!
exclusively for Eastern Europe:
August – Ini Kamoze
July – Shaba Ranks
June/July – Anthony B
July/August – Richie Spice
Patrice – on demand
Richie Campbell – on demand
July/August – Konshens
exclusively for Poland:
July/August – Alborosie

Buxna with partners book also: Elephan Man, Bounty Killer, Beenie Man.

Jak mi ściągniecie Konshensa, Bounty Killera i ponownie Beenie Mana obiecuję ... jeszcz enie wiem co zrobię, ale zapewne najpierw zejdę na zawał ;D jak mnie odratują, to pod sceną oszaleję ;D

ANTHONY B oraz BOUNTY KILLER, Shabba też może być, ale za tych dwóch panów wiele bym dał :D

PostNapisane: 16 stycznia 2012, o 21:27 
rozkręca się

Ele bądź Beenie. Bounty'ego bym chciał mój pierwszy dancehallowy ulubieniec ale nie ma "medialnych" hitów jak Elephant Man czy samozwańczy król i nie koniecznie na takim feście by się przyjął chyba, że na scenie SS gdzie większość kuma o co chodzi niż na red stage ;P Jak szukamy koncertu pokroju Vegasa to się prosi o koncert Busy'ego :D

PostNapisane: 19 stycznia 2012, o 19:00 
rozkręca się

BountyFire napisał(a):
Jak szukamy koncertu pokroju Vegasa to się prosi o koncert Busy'ego :D

jestem jak najbardziej za :D

PostNapisane: 23 stycznia 2012, o 14:52 

ja chętnie usłyszałabym :
SOJA ( najbardziej )
Rebelution
Iration
Dub inc.
Tribal Seeds
Jah Cure
Gentleman
Matisyahu
(marzę od dawna, by zobaczyć tych artystów) :roll:

a z polskich zespołów :
Power of Trinity
TABU
Koniec Świata
EWR
Maleo Reggae Rockers
NDK

pozdrawiam :mrgreen:

PostNapisane: 4 lutego 2012, o 11:35 
rozkręca się

Cytuj:
Tarrus Riley moim zdaniem zamiast grać osobny koncert, powinien wystąpić na ORF'ie w tym roku z Konshens'em od razu było by dobrze

uuuoooo, trafione w sedno! chociaż jakby dali osobne koncery było by o wieeele lepiej ^^

PostNapisane: 5 lutego 2012, o 15:27 
rozkręca się

Marudzicie ;P Akurat Tarrus ma wtedy trasę po europie to skoro Buxna umożlwia ściągnięcie Jamajczyka do Polski to czemu z tego nie korzystać ? :P

Więcej o potencjalnych artystach na ORF będzie można się sugerować line-upem Rototomu czy festiwali zagranicznych poprzedzających ORF lub po(Uprising)

PostNapisane: 5 lutego 2012, o 15:36 
rozkręca się

jakby udało sie Tarrusa sciagnac, to bylbym wniebowziety! Ogromnie szczesliwy!

PostNapisane: 6 lutego 2012, o 19:20 
rozkręca się

Tarrus 7 maja będzie we Wrocku. nikłe szanse, że zawita do Polski ponownie na ORF :( stąd moja uwaga, że powinni go dać na festiwal, a nie na osobny koncert :(

co nie zmienia faktu, że i tak na niego pojadę w maju chociażbym miała wypruć flaki. ;]

PostNapisane: 6 lutego 2012, o 21:31 
rozkręca się

dzieki za info o Tarrusie, nie może mnie tam braknąć!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]