ORF

Ostróda Reggae Festival

Forum
Teraz jest 18 maja 2026, o 06:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sierpnia 2012, o 22:35 

Spoko luz, dobrze się dowiedzieć i dokształcić w pewnych kwestiach. Nigdy festiwalu nie organizowałam i nie wiem jak to wygląda od strony technicznej, dlatego wielki szacunek dla ludzi, którzy to robią. Bo dzięki nim mogę z tego korzystać :D

Po wypunktowaniu tego jak sprawa wygląda od tej drugiej strony, wnioskuję że to jedni artyści powodują opóźnienia drugich. W takim wypadku już wiem, żeby nie narzekać na organizatorów :) . Może w takim razie lepiej dawać im jeszcze więcej czasu na to całe montowanie.

Oczywiście, ze nie liczę na rozkład co do minuty. Tym bardziej że od pewnych zespołów sama oczekuję, ze zostaną na scenie całą wieczność. Po prostu w pt po wyjściu z namiotu po 21, gdzie grać skończył Gutek i Feel-x, na Red Stage mieli być Rootz Undeground, a ledwo co Vavamuffin zaczęli, którzy też mieli zakończyć o 21. Co wcale nie było złe- bo ich uwielbiam.

A w przypadku Fat Freddy's no cóż, szkoda że nie chcieli już grać. Po prostu stojąc w tłumie słyszałam teksty, że gwiazdorzą i robią to specjalnie, żebyśmy tam wszyscy czekali "jak na Guns n' Roses"...wtf?

p.s dziękuję za tak obszerne wyjaśnienia

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, o 23:21 

Piątkowa rozpiska czasowa była zmodyfikowana z powodu braku Dub Syndicate.
Daliśmy trochę więcej czasu kilku wykonawcom - skorzystali na tym Laid Blak, Junior Stress i Rootz Underground. Informowaliśmy o nowej rozpisce kilka razy ze sceny, ale niektórym osobom mogło to umknąć.

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, o 23:35 

Chciałbym bardzo "podziękować" ochronie skorpion za to, że w sobotę po ostatnim koncercie za bramką zorientowałem się, że mój plecak został u "STFORKY" w Camperze i chciałem się po niego wrócić z kumplem po czym okazało się, że już nie mam wstępu na festiwal bo jest późno i nikogo nie wpuszczają (po proszę o zapis z regulaminu) wchodząc w dyskusję z ochroniarzem aby mnie wpuścił doszło do próby zerwania mi opaski festiwalowej, dostał w czambo i poszedłem ...

Chwalcie się co wam się przydarzyło ! bo pewnie nie jestem jedynym ...

PostNapisane: 15 sierpnia 2012, o 23:44 

Hejen napisał(a):
Piątkowa rozpiska czasowa była zmodyfikowana z powodu braku Dub Syndicate.
Daliśmy trochę więcej czasu kilku wykonawcom - skorzystali na tym Laid Blak, Junior Stress i Rootz Underground. Informowaliśmy o nowej rozpisce kilka razy ze sceny, ale niektórym osobom mogło to umkną

a to przepraszam, mi umknęło rzeczywiście, ale każdemu się może zdarzyć

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, o 00:19 

Dzięki Hejn za wytłumaczenie kwestii bisów. :D
Proszę odpowiedz na jeszcze jedną sprawę , która powtarza się w rozmowach prywatnych o festiwalu, a mianowicie, wiele osób, które zmuszone są opuścić teren ORF w niedzielę wieczorem ze względu na prace zawodowe w poniedziałek, zastanawia się, czy nie byłoby dobrym rozwiązaniem zorganizowanie występu ostatniej gwiazdy- koncertu w niedzielę o wcześniejszej porze , co dałoby możliwośc uczestniczenia w koncercie większej liczby ludzi.

I jeszcze jedno, sprawa opasek- może warto wrócić do zapinek metalowych- bo te podobno łatwo się odpinały i były jaikeś problemy ze zgubieniami - mi się na szczęscie nie zgubiła .

I na koniec- sprawa kręcących, chamskich "łysych" kolesiów na terenie festiwalu, bez opasek na rękach- czyli weszli gdześ bokiem- czy nie można dla bezpieczeństwa uczestników, zaangażować osób z ochrony aby od czasu do czasu przeszli się po terenie festiwalu i spojrzeli na niektórych zachowania i na ręce, czy są na nich opaski i po prostu takich kolesi grzecznie wyprowadzili.

A poza tym ORF jak zwykle muzycznie super i za to Wam WIELKIE DZIĘKI !!!!

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, o 06:44 

Generalnie, układ zespołów i czas opracowuje Piter oraz załoga PMP, a ja go tylko egzekwuję. Ale po części odpowiem Tobie, że gdyby Fat Freddy's Drop grali w niedzielę np. około 21.00, to dziura czasowa byłaby wielka oraz mnóstwo kłopotów organizacyjnych, bowiem oni nie używali perkusji na scenie, a życzyli sobie oczyścić ją całą, oba zestawy bębnów, których używaliśmy na scenie, musiałby z niej zostać zniesione (bo w namiocie, w którym je trzymaliśmy składany byłby bardzo duży zestaw dj-ski). Także podejrzewam, że niedzielny koncert zamykał akurat ten zespół ze względów po części logistycznych. Co do postulatu, aby największa gwiazda grała wcześniej, organizatorzy na pewno wszystkie Wasze wpisy czytają i analizują.

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, o 09:14 
Site Admin

borowik napisał(a):
I na koniec - sprawa kręcących, chamskich "łysych" kolesiów na terenie festiwalu, bez opasek na rękach- czyli weszli gdześ bokiem- czy nie można dla bezpieczeństwa uczestników, zaangażować osób z ochrony aby od czasu do czasu przeszli się po terenie festiwalu i spojrzeli na niektórych zachowania i na ręce, czy są na nich opaski i po prostu takich kolesi grzecznie wyprowadzili.

Widziałem jak ochrona szybko, cicho i sprawnie wyprowadziła z green stage podejrzaną ekipę, ogólnie ochrona ma plusy :)

PostNapisane: 16 sierpnia 2012, o 09:29 

Dzięki Hejen za odpowiedź :)
i pomyślcie nad tymi gwiazdami w przyszłym roku o wcześnijszej porze , chociaż wiem, że na całym świecie gwiazdy grają na koniec i póżno, to u nas byłby to ukłon w stronę pracującej młodzieży w poniedziałek :)

Arturro
"Widziałem jak ochrona szybko, cicho i sprawnie wyprowadziła z green stage podejrzaną ekipę, ogólnie ochrona ma plusy "

No i brawo dla ochrony, właśnie o takie zachowanie nam chodziło, czyli prawidłowe zareagowanie na czas . Myślę, że ochrona na bramkach w tym roku była życzliwa dla uczestników i to też duży plus.

PostNapisane: 17 sierpnia 2012, o 00:46 

Dzieki Hejen za wyjasnienia apropo's bisów,

A mi powstała mysli, że Fat Freddy's Drop byli na tyle odmienni, z wariackim puzonistą na czele, wokalistą o wyglądzie leśniczego z lasów panstwowych i tym drugim w niebieskim dresiku, no i te telebimy..., instrumenty dęte robiły też wrażenie, a w ogóle to nieraz dalecy od reggae, zawsze jednak full of dub, no więc byli na tyle odmienni, że to był spektakl jak w teatrze, gdzie nie ma bisów.

PostNapisane: 20 sierpnia 2012, o 18:00 
rozkręca się

arturrro napisał(a):
Widziałem jak ochrona szybko, cicho i sprawnie wyprowadziła z green stage podejrzaną ekipę, ogólnie ochrona ma plusy :)

A to ciekawe, ponieważ ja i w tym i w zeszłym roku widziałam, jak ochrona przechodzi obojętnie koło takich osób ;) po edycji 2011 razem z siostrą pisałyśmy maile od organizatorów w tej sprawie, dołączyłyśmy nawet film na udowodnienie, ale odzewu nie było żadnego. Smutne, że ja muszę wydać sporo pieniędzy żeby się pojawić na tym festiwalu, a jakiś okoliczny dresik może się na nim bezkarnie bawić na darmo.

PostNapisane: 22 września 2012, o 22:02 
średnio gadatliwy

Przypomniało mi się coś jeszcze.
Szkło na terenie festiwalu. Nie powinno go tam być. Szczególnie przy scenie. Ochrona powinna zwracać na to zdecydowanie większą uwagę.
Poza tym nie rozumiem, jak wielkim poziomem ignorancji trzeba się wykazać, żeby niebezpieczne śmieci zostawiać w masie bawiących się, czasem boso ludzi. Warto myśleć nie tylko o swojej wygodzie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]