zioolass napisał(a):
Nie podoba mi się werdykt żiri festiwalowego w konkursie.FITH to była najgorsza kapela w konkursie, kiedy zaczęli grać, byłem pewien, że pomylili festiwale, to z reggae nie miało nic wspólnego, nawet wokalistka nie mogła sie zdecydować, co to miało być. Rzeźnia. Głowa mnie rozbolała i nie wy3małem do końca występu, zwiałem za koszary. Znajomi, z którymi rozmawiałem na ten temat odczuli podobnie. Obstawialiśmy głównie chłopaków z Trzcianki. Na ogłoszeniu wyników nie byłem, więc kiedy kumpel powiedział mi,że wygrało FITH, nie wiedziałem o co chodzi. A podobno chodzi o to, że żiri również uznało, że najlepsi byli chłopaki z Trzcianki, i że są tak dobrzy, że sobie poradzą, więc nagrodę przyznali katowickiemu knotowi, na pocieszenie. Takie wytłumaczenie werdyktu ponoć uzyskał znajomy od Silverdreda. Jeśli to prawda, to apeluję o usunięcie żiri i powołanie nowego, które rozumie, co to jest konkurs, współzawodnictwo, nagroda, najlepszy i szereg innych prostych pojęć, których rozumienie jest niezbędne do wykonywania zadań jakiegokolwiek żiri. Zdaje się, że obecny skład zamiast nagrodzić najlepszy zespół, ukarał czytelników FreeColours (chyba,że sie mylę i nagranie jest osobna nagrodą-jak wspomniałem, na ogłoszeniu nie byłem). Za nagrodę pocieszenia moim zdaniem starczyłby występ na profesjonalnej scenie i nagłośnieniu. I na pewno lepiej by zmotywował do pracy i rozwoju niż taki trefny werdykt.
Byłem w jury i jestem szefem Free Colours. Poczułem się więc trochę wywołany do tablicy.
Odpowiem tak: Decyzja jury była jednogłośna i raczej nikt z tego grona nie miał większych wątpliwości, że Fire In The Hole było zdecydowanie wyróżniającym się zespołem na festiwalu - zarówno pod względem technicznym, jak i nowatorskim. To, że nie grali tradycyjnego reggae nie miało dla nas absolutnie znaczenia. Sformułowanie o "katowickim knocie" świadczy raczej o Twoim absolutnym braku słuchu (ABS). Wątpię bowiem, aby nawet ktoś z faworyzowanej przez Ciebie formacji z Trzcianki tak ich nazwał.
Bajki o tym, że ktoś od kogoś uzyskał informacje o tym, co podobno sądzi jury możesz spisać. Chętnie otworzę we Free Colours rubrykę fantastyczną i tam je opublikujemy.
Apel o odwołanie jury i powołanie nowego Piter pewnie przeczyta. Nie chcę wychodzić przed szereg, bo nie ja jury powoływałem, ale jeśli wyślesz Piterowi swój adres oraz swoich kumpli, to może się skusi i Was tam zainstaluje, a Ciebie mianuje przewodniczącym.
Ze swojej strony tylko dodam, że cieszę się, że do wiosennego Free Colours będziemy mogli dołączyć singla Fire In The Hole, bo to według mnie jeden z najbardziej perspektywicznych młodych zespołów w Polsce.