ORF

Ostróda Reggae Festival

Forum
Teraz jest 15 września 2026, o 03:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 sierpnia 2008, o 17:33 
gaduła

No o tym właśnie mówię... Bo ktoś wcześniej mówił, że
tala napisał(a):
najbardziej nie podobała mi się trąbka Pitera :P

PostNapisane: 25 sierpnia 2008, o 19:15 

Nauczcie sie czytać. Nie napisałam ze to był Piter tylko trąbka Pitera. Zeszłym roku tak Silverdread ja zatytułował.

BlEsS

PostNapisane: 25 sierpnia 2008, o 22:55 

teraz myślę sobie tak: podobało mi się wszystko. pieprzyć te kosze na śmieci, których nie było, wszystkie małe błędy. Organizatorzy przez 4 lata naprawdę nauczyli się wiele. Teraz doceniam nawet dobrą muzykę między występami. Musiałam się gdzieś rozczarować, żeby tu docenić.
Wielki szacun dla organizatorów! Chylę czoła.

PostNapisane: 26 sierpnia 2008, o 10:13 
mistrz klawiatury

Positiv napisał(a):
Można było wnieść ale na tej drugiej zmianie ochroniarzy :)

nom:D pozdrawiamy naszych kolegów z ostrodzkiej ochrony:D tych ze skorpiona rzecz jasna nie pozdrawiamy!!!!!!!! :twisted: tak ochrona byla jedynym mankamentem.....moze jeszcze taki rasistowski akt spisania naszego czarnego kolegi...rasisci sa wsrod policji kochani...Pozdro dla eddiego

PostNapisane: 27 sierpnia 2008, o 01:21 

Nie podoba mi się werdykt żiri festiwalowego w konkursie.FITH to była najgorsza kapela w konkursie, kiedy zaczęli grać, byłem pewien, że pomylili festiwale, to z reggae nie miało nic wspólnego, nawet wokalistka nie mogła sie zdecydować, co to miało być. Rzeźnia. Głowa mnie rozbolała i nie wy3małem do końca występu, zwiałem za koszary. Znajomi, z którymi rozmawiałem na ten temat odczuli podobnie. Obstawialiśmy głównie chłopaków z Trzcianki. Na ogłoszeniu wyników nie byłem, więc kiedy kumpel powiedział mi,że wygrało FITH, nie wiedziałem o co chodzi. A podobno chodzi o to, że żiri również uznało, że najlepsi byli chłopaki z Trzcianki, i że są tak dobrzy, że sobie poradzą, więc nagrodę przyznali katowickiemu knotowi, na pocieszenie. Takie wytłumaczenie werdyktu ponoć uzyskał znajomy od Silverdreda. Jeśli to prawda, to apeluję o usunięcie żiri i powołanie nowego, które rozumie, co to jest konkurs, współzawodnictwo, nagroda, najlepszy i szereg innych prostych pojęć, których rozumienie jest niezbędne do wykonywania zadań jakiegokolwiek żiri. Zdaje się, że obecny skład zamiast nagrodzić najlepszy zespół, ukarał czytelników FreeColours (chyba,że sie mylę i nagranie jest osobna nagrodą-jak wspomniałem, na ogłoszeniu nie byłem). Za nagrodę pocieszenia moim zdaniem starczyłby występ na profesjonalnej scenie i nagłośnieniu. I na pewno lepiej by zmotywował do pracy i rozwoju niż taki trefny werdykt.
Zdarzyły się też inne małe niedociągnięcia, np. ostatniego dnia pijana ekipa wlazła na scenę potaplać się w blasku parów, żałośnie to wyglądało, przeszkadzało i muzykom i widzom (tym trzeźwym w każdym razie) i nieco za długo trwało ich usuwanie- także ochrona mogłaby pilnować również sceny przed nieco za mocno chyba rozpasanym "backstagem"; poza tym nieco inaczej można by rozplanować występy, najwięksi wykonawcy powinni obstawiać zachód słońca i tuż po, a po nocach niech sobie np. Wawamufin gra.
Może to wygląda na narzekanie samo, ale temat jest sformułowany: "Co nam się nie podobało" więc opisałem te kilka spraw, co mi nie leżą.A generalnie festiwal z roku na rok coraz lepszy, nagłośnienie, scena, organizacja- zwłaszcza nacisk na trzymanie sie rozkładu- zawodowo. Także za rok przyjeżdżam piąty raz i mam nadzieje że już tak co roku będzie. Pozdrawiam wszystkich, wszystkiego Dobrego i oby nam się dobrze wiodło!

Ostatnio edytowano 27 sierpnia 2008, o 12:35 przez zioolass, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 27 sierpnia 2008, o 08:59 
mistrz klawiatury

w sumie co do wyników konkursu to masz troche racji...

PostNapisane: 27 sierpnia 2008, o 14:25 

to jest akurat kwestia gustu... ja np. od początku do końca wiedziałem, że oni wygrają...

PostNapisane: 27 sierpnia 2008, o 15:23 

zioolass napisał(a):
Nie podoba mi się werdykt żiri festiwalowego w konkursie.FITH to była najgorsza kapela w konkursie, kiedy zaczęli grać, byłem pewien, że pomylili festiwale, to z reggae nie miało nic wspólnego, nawet wokalistka nie mogła sie zdecydować, co to miało być. Rzeźnia. Głowa mnie rozbolała i nie wy3małem do końca występu, zwiałem za koszary. Znajomi, z którymi rozmawiałem na ten temat odczuli podobnie. Obstawialiśmy głównie chłopaków z Trzcianki. Na ogłoszeniu wyników nie byłem, więc kiedy kumpel powiedział mi,że wygrało FITH, nie wiedziałem o co chodzi. A podobno chodzi o to, że żiri również uznało, że najlepsi byli chłopaki z Trzcianki, i że są tak dobrzy, że sobie poradzą, więc nagrodę przyznali katowickiemu knotowi, na pocieszenie. Takie wytłumaczenie werdyktu ponoć uzyskał znajomy od Silverdreda. Jeśli to prawda, to apeluję o usunięcie żiri i powołanie nowego, które rozumie, co to jest konkurs, współzawodnictwo, nagroda, najlepszy i szereg innych prostych pojęć, których rozumienie jest niezbędne do wykonywania zadań jakiegokolwiek żiri. Zdaje się, że obecny skład zamiast nagrodzić najlepszy zespół, ukarał czytelników FreeColours (chyba,że sie mylę i nagranie jest osobna nagrodą-jak wspomniałem, na ogłoszeniu nie byłem). Za nagrodę pocieszenia moim zdaniem starczyłby występ na profesjonalnej scenie i nagłośnieniu. I na pewno lepiej by zmotywował do pracy i rozwoju niż taki trefny werdykt.

Byłem w jury i jestem szefem Free Colours. Poczułem się więc trochę wywołany do tablicy.
Odpowiem tak: Decyzja jury była jednogłośna i raczej nikt z tego grona nie miał większych wątpliwości, że Fire In The Hole było zdecydowanie wyróżniającym się zespołem na festiwalu - zarówno pod względem technicznym, jak i nowatorskim. To, że nie grali tradycyjnego reggae nie miało dla nas absolutnie znaczenia. Sformułowanie o "katowickim knocie" świadczy raczej o Twoim absolutnym braku słuchu (ABS). Wątpię bowiem, aby nawet ktoś z faworyzowanej przez Ciebie formacji z Trzcianki tak ich nazwał.
Bajki o tym, że ktoś od kogoś uzyskał informacje o tym, co podobno sądzi jury możesz spisać. Chętnie otworzę we Free Colours rubrykę fantastyczną i tam je opublikujemy.
Apel o odwołanie jury i powołanie nowego Piter pewnie przeczyta. Nie chcę wychodzić przed szereg, bo nie ja jury powoływałem, ale jeśli wyślesz Piterowi swój adres oraz swoich kumpli, to może się skusi i Was tam zainstaluje, a Ciebie mianuje przewodniczącym.
Ze swojej strony tylko dodam, że cieszę się, że do wiosennego Free Colours będziemy mogli dołączyć singla Fire In The Hole, bo to według mnie jeden z najbardziej perspektywicznych młodych zespołów w Polsce.